Sheshi "Zahir Pajaziti", Prishtinë

Wheelchair Accessible, WC Available

           

opening hours

Nga e marta në të diel
10:00 - 20:00

Grand Hotel Prishtina

Grand Hotel Prishtina © Manifesta 14 Prishtina | Atdhe Mulla
Grand Hotel Prishtina © Manifesta 14 Prishtina | Atdhe Mulla

Grand Hotel Prishtina ndodhet në zemër të qytetit dhe qëndron krejt e veçantë në horizontin e Prishtinës. Ndërtesa ikonike e mermertë u ndërtua mes viteve 1974-1978 prej arkitektëve Bashkim Fehmiu, Dragan Kovačević dhe Miša Jevremović. Kjo hapësirë ka një sipërfaqe prej 32.000m2 me mbi 350 dhoma të madhësive të ndryshme të shtrira në trembëdhjetë kate.

Si ndërtesë ka shënuar shumë momente të rëndësishme në ndërgjegjen kolektive e gjithashtu ka mirëpritur figura të rëndësishme ndërkombëtare të politikës dhe argëtimit përgjatë viteve. Grand Hoteli mishëron historinë e tanishme të Kosovës, duke qënë dëshmitar i ndryshimeve politike, sociale dhe kulturore, e korridoret e këtij hoteli janë të thurura me kujtimet e këtij qyteti. 

Në të shkuarën Grand Hotel, njihej si një ndër hotelet më të mira në rajon dhe mbante me krenari pesë yjet pranë emrit të tij. Tani, historia e Grand Hotel Prishtina mbetet e vështirë për t’u përmbledhur në një fjali.

Kjo ndërtesë u privatizua pas luftës e tanimë është hapësirë që mban në vete një seri biznesesh prej palestrave, agjencive të udhëtimit dhe klubeve të natës. Dhomat e këtij hoteli mirëpresin ende vizitorë megjithëse vetëm 1% e kësaj strukture është ende funksionale. 

Permanent

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – Majlinda Hoxha

22.07 → 30.10.2022 10.00-00.00
Grand Hotel Prishtina

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – Driton Hajredini

22.07 → 30.10.2022 10.00-00.00
Grand Hotel Prishtina

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – Genti Korini

22.07 → 30.10.2022 10.00-00.00
Grand Hotel Prishtina

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – New Grand

22.07 → 30.10.2022 10.00-00.00
Grand Hotel Prishtina

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – Petrit Halilaj

22.07 → 30.10.2022 10.00-00.00
Grand Hotel Prishtina

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – Lawrence Abu Hamdan

22.07 → 30.10.2022 10.00-00.00
Grand Hotel Prishtina

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – Driant Zeneli

22.07 → 30.10.2022 10.00-00.00
Grand Hotel Prishtina

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – Ilir Dalipi

22.07 → 30.10.2022 10.00-00.00
Grand Hotel Prishtina

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – Off Season Collective

22.07 → 30.10.2022 10.00-00.00
Grand Hotel Prishtina

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – Off Season Collective

22.07 → 30.10.2022 10.00-00.00
Grand Hotel Prishtina

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – Driant Zeneli

22.07 → 30.10.2022 00.00
Grand Hotel Prishtina

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – Lawrence Abu Hamdan

22.07 → 30.10.2022 00.00
Grand Hotel Prishtina

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – New Grand

22.07 → 30.10.2022 00.00
Grand Hotel Prishtina

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – Petrit Halilaj

22.07 → 30.10.2022 10.00-00.00
Grand Hotel Prishtina

Exhibition

Grand Scheme of Things

22.07 → 30.10.2022 10.00-00.00
Grand Hotel Prishtina

Past

Exhibition

Abi Shehu & Gerta Xhaferaj “Nekrografi”

13.09.2022 10.00-20.00
Grand Hotel Prishtina

Open Tour

Guida të hapura: Takohemi në Grand Hotel Prishtina!

25.10.2022 10.00-11.30
Grand Hotel Prishtina

Workshop

Punëtoria “Zhvillimi i aftësive të tregimit përmes artit dhe teknologjisë”

11.08.2022 09.30-12.30
Grand Hotel Prishtina

Performance

Seapussy Power Galore – Abcession – Mette Sterre

29.07.2022 19.00-19.30
Grand Hotel Prishtina

Performance

Mette Sterre Performance at ‘Seapussy Power Galore – Abcession’

23 → 21.10.2022 17.00-17.30
Grand Hotel Prishtina

Participating Artists