Ilir Dalipi

Newly conceived 1981, RKS
Free 4 rent movement, 2015. © Ilir Dalipi. Photo © Ilir Dalipi
Free 4 rent movement, 2015. © Ilir Dalipi. Photo © Ilir Dalipi
Free 4 rent movement, 2015. © Ilir Dalipi. Photo © Ilir Dalipi

Ilir Dalipi (1981, RKS) është arkitekt që punon dhe jeton në Prishtinë, Kosovë. Vitet 90-ta dhe kultura alternative patën një ndikim të madh në Ilir Dalilpin dhe veprën e tij artistike, në veçanti mediat alternative dhe arti i rrugës.

Dalipi punon mes mediumeve të ndryshme, shpesh duke u fokusuar në objekte të përditshmërisë për të eksploruar, ushqyer dhe treguar historitë e tyre mes perspektivës së tij. Duke punuar nga afër me këto objekte e duke përdorur materiale të ndryshme si plastikë, dru dhe metal i japin Dalipit mundësinë të kuptojë më mirë gjenezën e materialit dhe fuqinë e kreativitetit.

Permanent

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – Ilir Dalipi

22.07 → 30.10.2022 10.00-00.00
Grand Hotel Prishtina

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – Ilir Dalipi

22.07 → 30.10.2022 00.00
Sheshi "Zahir Pajaziti"