Artistic Intervention

22.07 → 30.10.2022

Wheelchair Accessible, WC Available

Grand Hotel Prishtina

participants

Majlinda Hoxha

Ndërhyrje artistike – Majlinda Hoxha

Grand Hotel Prishtina, 2016-2022, © Majlinda Hoxha. Photo © Manifesta 14 Prishtina / Majlinda Hoxha
Grand Hotel Prishtina, 2016-2022, © Majlinda Hoxha. Photo © Manifesta 14 Prishtina / Majlinda Hoxha

Majlinda Hoxha ka shikuar prapa fasadës së hotelit Grand që nga viti 2016. Një depo e historisë së vendit të saj dhe një mikrokozmos i shoqërisë së tij, hoteli është bërë njëri nga preokupimet qendrore të artistes.

Sërish e sërish, ajo është kthyer në atë ndërtesë. E tërhequr nga liminaliteti i pakëndshëm i hotelit, i ka përshkuar korridoret e tij dhe ka hyrë nëpër dhoma, duke folur gjatë me njerëzit që punojnë atje.

Ajo ka hyrë në arkiva, ka gjurmuar rrethanat e jetës brenda dhe jashtë mureve të hotelit dhe ka regjistruar disa nga zhvendosjet më të fundit të gjendjes së tij. Për herë të parë, ajo po paraqet rezultatet e kërkimit të vet. Në një cikël fotografish, Hoxha dokumenton koleksionin dikur të ndritshëm të hotelit me piktura, tapiceri, printime dhe skulptura.

Të instaluara bash në vendet ku dikur qëndronin apo vareshin punimet, ato shërbejnë si zëvendësuese për koleksionin që ishte. Portretet e punëtorëve përbëjnë ciklin e dytë të fotografive. Historitë e tyre mund të dëgjohen nëpër gjithë hotelin. 

Works

Majlinda Hoxha (e lindur më 1984 në Prishtinë, jeton në Prishtinë)

Grand Hotel Prishtina 

2022

Printime inkjet të montuara në alu-dibond dhe instalim zëri; 13 fotografi në vende të ndryshme

Mundësuar falë artistes

Oaza Programme

Lançimi i Programit të Fotografisë me Vigan Nimanin, Abi Shehun, Majlinda Hoxhën dhe Jochen Rohner

04.10.2022 13.00-00.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Exhibition

Abi Shehu & Gerta Xhaferaj “Nekrografi”

13.09.2022 10.00-20.00
Grand Hotel Prishtina

Open Tour

Guida të hapura: Takohemi në Grand Hotel Prishtina!

25.10.2022 10.00-11.30
Grand Hotel Prishtina