Rr. Luan Hardinaj, n.n, Prishtinë

Wheelchair Accessible, WC Available

           

opening hours

Nga e marta në të diel
10:00 - 20:00

Pallati i Rinisë dhe Sporteve

Palace of Youth and Sports © Manifesta 14 Prishtina | Atdhe Mulla
Palace of Youth and Sports © Manifesta 14 Prishtina | Atdhe Mulla

Pallati i Rinisë dhe Sporteve është një strukturë e jashtëzakonshme – një simbol për qytetin e Prishtinës dhe një vend ku mbahen shumë veprimtari përgjatë vitit. Ky kompleks është një pikëtakim mjaft i frekuentuar, është skenë dhe hapësirë për talentet e reja e një objekt kulturor që formëson identitetin e qytetit.

Vendimi për të ndërtuar Pallatin e Rinisë dhe Sporteve erdhi prej një referendumi popullor. Një pjesë e buxhetit për ta ndërtuar atë erdhi nga vetë qytetarët e Prishtinës, një pjesë e rrogave të të cilëve shërbeu si kontribut për këtë projekt. Ndërtimi mbi këtë kompleks të gjërë nisi në vitin 1977 dhe u hap për publikun katër vite më vonë nën emrin Pallati i Rinisë dhe Sporteve “Boro dhe Ramiz”. Živorad Janković iahte ai i cili e projektoi në tërësi këtë ndërtesë.

Pallati i Rinisë dhe Sporteve ende përdoret si hapësirë sportive, vend të cilin e përdorin shumë skuadra për praktikë e hapësirë në të cilën janë stërvitur shumë atletë të Kosovës. Në këtë pallat gjendet Salla e Kuqe dhe Sala e Ateliesë – vende ku mbahen shumë veprimtari kulturore për komunitetit dhe bën bashkë dashamirësit e muzikës klasike dhe të shumë formave të tjera të artit dhe shprehjes kreative. Kjo ndërtesë u dëmtua nga zjarri në shkurt të vitit 2000, vecanërisht në zonën e ringut të akullt që tanimë është zonë parkimi për anëtarë të administratës së komunës brenda kompleksit.

Ky kompleks është gjithashtu shtëpi për një shkollë të mesme, një qendër tregtare dhe për zyrat e Manifesta 14. Në ngjitje të shkallëve gjendet një platoja, e cila është një hapësirë ku mbahen koncerte, panaire dhe veprimtari të ndryshme dhe është gjithashtu një nga hapësirat e preferuara për të shpenzuar kohën e lirë për të rinjtë.

Permanent

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – Flaka Haliti

22.07 → 30.10.2022 10.00-00.00
Pallati i Rinisë dhe Sporteve

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – Astrit Ismaili

22.07 → 30.11.2022 10.00-00.00
Pallati i Rinisë dhe Sporteve

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – Lee Bul

22.07 → 30.10.2022 10.00-00.00
Pallati i Rinisë dhe Sporteve

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – Astrit Ismaili

22.07 → 30.10.2022 00.00
Pallati i Rinisë dhe Sporteve

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – Flaka Haliti

22.07 → 30.10.2022 00.00
Pallati i Rinisë dhe Sporteve

Past

Event

Confutatis – nga se janë të bërë heronjtë? Një performancë nga Velimir Zernoski në bashkëpunim me Kolektiv Veternica, Skopje and Trisomija 21, Skopje, Joana Ristesca and Filip Mitrov.

28.10.2022 19.00-20.30
Pallati i Rinisë dhe Sporteve

Mediation Programme

Lojëra në lëvizje në Pallatin e Rinisë dhe Sporteve

23.10.2022 16.00-18.00
Pallati i Rinisë dhe Sporteve

Event

Publikimi e “Zbulo Historinë Tënde: Manual për kulturën lokale”

30.09.2022 16.00-18.00
Pallati i Rinisë dhe Sporteve

Event

Performanca e Mitrovica Rock School

20.09.2022 19.00-21.00
Pallati i Rinisë dhe Sporteve

Event

Manifesta Nights X Hyjneshat

26 → 27.08.2022 20.00-01.00
Pallati i Rinisë dhe Sporteve

Open Tour

Guida të hapura: Takohemi në Pallatin e Rinisë dhe Sporteve

29.10.2022 16.00-17.30
Pallati i Rinisë dhe Sporteve

Performance

LYNX – Astrit Ismaili

22.07.2022 19.00-19.45
Pallati i Rinisë dhe Sporteve

Event

Nata e Hapjes e Manifesta 14 Prishtina

22.07.2022 19.00-23.00
Pallati i Rinisë dhe Sporteve

Performance

LYNX – Astrit Ismaili

23.07.2022 19.00-20.00
Pallati i Rinisë dhe Sporteve

Participating Artists