Event

28.10.2022 19.00-20.30

Wheelchair Accessible, WC Available

Pallati i Rinisë dhe Sporteve

Confutatis – nga se janë të bërë heronjtë? Një performancë nga Velimir Zernoski në bashkëpunim me Kolektiv Veternica, Skopje and Trisomija 21, Skopje, Joana Ristesca and Filip Mitrov.

Velimir Zernovski – Confutatis – what are heroes made of?

2022 – Performancë

Në bashkëpunim me:

Performues: Kolektiv Veternica, Skopje & Trisomija 21, Skopje

Muzikantë: Joana Ristesca & Filip Mitrov

Teksti: Natali Rajchinovska Pavleska

Ky projekt mbështetet nga  Unë e du Kosovën Foundation

 

Pse disa njerëz bëhen heronj dhe të tjerët jo? Çfarë lloj dritash ndriçuese na duhen dhe nga çfarë mund të bëhen ato? Artisti nga Shkupi Velimir Zernovski së bashku me ansamblin e Teatrit Fizik Performativ eksploron këto dhe pyetje të tjera rreth politikës së pushtetit, margjinalizimit dhe përkatësisë. E nxitur nga Biljana Dimitrova, shfaqja sjell ritualet e zisë për qeniet e gjalla që kemi humbur dhe po i humbim, shumë prej tyre nga neglizhenca.

Ashtu si në shumë vepra të tjera, Zernoski ndërvepron me kolegët interpretues për të zhvilluar narrativa të reja të bërjes. Së bashku ata reflektojnë për të ardhmen e vetmuar me të cilën përballet njerëzimi nëse nuk kultivojmë praktika të kujdesit. Vajtimi bëhet një katalizator për ndryshim.

 

Biografia

Velimir Zernoski (*1981) është artist nga Shkupi. Në praktikën e tij ai trajton problemet bashkëkohore përmes thjerrëzave të skenarëve mitologjikë të së shkuarës dhe të së ardhmes, me synimin për të hapur hapësira të reja për transformim. Rrjetëzimi dhe bashkëpunimi me autorë, interpretues, shkencëtarë, studiues, grupe të margjinalizuara dhe aktivistë luan një rol vendimtar në punën e tij. Ai ka ekspozuar gjerësisht në Evropë, SHBA dhe Azi.

Mediation Programme

Lojëra në lëvizje në Pallatin e Rinisë dhe Sporteve

23.10.2022 16.00-18.00
Pallati i Rinisë dhe Sporteve

Event

Publikimi e “Zbulo Historinë Tënde: Manual për kulturën lokale”

30.09.2022 16.00-18.00
Pallati i Rinisë dhe Sporteve

Event

Performanca e Mitrovica Rock School

20.09.2022 19.00-21.00
Pallati i Rinisë dhe Sporteve