Performance

23.07.2022 19.00-20.00

Wheelchair Accessible, WC Available

Pallati i Rinisë dhe Sporteve

participants

Astrit Ismaili

LYNX – Astrit Ismaili

MISS, 2020. © Astrit Ismaili. Photo © Alwin Poiana

Astrit Ismaili eksploron mundësitë e ‘të qenit si të bërit’ brenda sferës së performancës. Në alter-egot, zgjatjet e trupit dhe instrumentet muzikore që vishen, ato mendojnë për, rreth dhe përmes trupit: ndërsa ai transformon dhe transformohet, ndërsa lëviz, lëshon tinguj dhe bën kontakt, ndërsa zgjatet dhe tejkalon veten, duke depërtuar te tjetri dhe duke e prekur.

Në performancën e LYNX [RRËQEBULLIT], artisti punon me pesë instrumente muzikore që vishen të sapodizajnuara. Këto “portale të transformimit” si krijesa, siç i quan Ismaili, përbëhen nga fije të gjata që i lidhin interpretuesit me skulpturat metalike dhe magazinat e zërit.

Këtu këngët origjinale të kompozuara nga artisti ndërthuren me një shumësi fragmentesh që merren nga arti, kultura popullore dhe politika. Të dyja këngët dhe fragmentet prekin tema të traditës dhe dhunës, kufizimit dhe rezistencës, dëshirës, frikës dhe qëndresës.

Performuesit aktivizojnë dhe ndërveprojnë me tingujt duke tërhequr fijet me trupat e tyre dhe duke përdorur zërat. Pas performancës, instrumentet dhe tingujt transformohen në instalim. 

Premiera live e performancës LYNX do të mbahet të shtunën më datë 23 korrik prej orës 19:00 – 20:00 në Sallën e Kuqe të Pallatit të Rinisë dhe Sporteve.

 

Koncepti, kompozimi, drejtimi, teksti: Astrit Ismaili; Kompozimi dhe inxhinieria e zërit: Leroy Chaar, me mbështetje nga Fabian Reichle; Performancë, koreografi: Astrit Ismaili, Blerta Ismaili, Göksu Kunak, Billy Morgan, Logan Muamba Ndanou, Koncepti, dizajni dhe ndërtimi i instrumentit: Astrit Ismaili, Mihalis Shammas dhe Michele Abolaffio; Veshjet: Flaka Jahaj Drita: Annegret Schalke; Këshilla kuratoriale dhe prodhimi: Titus Nouwens; Zhvillimi dhe mbështetja gjatë provave nga: Stichting Stokroos, Fondi Amarte

Event

Confutatis – nga se janë të bërë heronjtë? Një performancë nga Velimir Zernoski në bashkëpunim me Kolektiv Veternica, Skopje and Trisomija 21, Skopje, Joana Ristesca and Filip Mitrov.

28.10.2022 19.00-20.30
Pallati i Rinisë dhe Sporteve

Mediation Programme

Lojëra në lëvizje në Pallatin e Rinisë dhe Sporteve

23.10.2022 16.00-18.00
Pallati i Rinisë dhe Sporteve

Event

Publikimi e “Zbulo Historinë Tënde: Manual për kulturën lokale”

30.09.2022 16.00-18.00
Pallati i Rinisë dhe Sporteve