Rr. "Agim Ramadani", n.n, Prishtinë

Wheelchair Accessible, WC Available

Website
           

opening hours

Nga e marta në të diel
10:00 - 20:00

Galeria Kombëtare e Kosovës

National Gallery of Koso
National Gallery of Kosovo © Manifesta 14 Prishtina | Atdhe Mulla

Galeria Kombëtare e Kosovës është themeluar në vitin 1979 si pjesë e Fakultetit të Arteve të Universitetit të Prishtinës. Fillimisht ishte vendosur në Pallatin e Rinisë dhe Sporteve, një tjetër hapësirë ku do të mbahet Manifesta 14 Prishtina. Gjatë viteve, galeria ka shërbyer si pikënisje për shumë artistë të cilët kanë studiuar në universitet, duke përmbushur kontratën shoqërore të institucionit: për të ngritur dhe vlerësuar artin në Kosovë.

Veçanësia e kësaj galerie shtrihet në grafikë, skulpturë dhe arte pamore dhe kjo galeri ka një koleksion prej 1000 punimesh artistike të plotësuara nga 210 vepra ikonike nga Grand Hotel Prishtina.

Godina e ulët është e rrethuar nga Fakulteti i Arteve dhe Fakulteti i Arkitekturës, dhe gjithashtu nga Biblioteka Kombëtare. Përgjatë viteve të fundit, galeria e ka zgjeruar fokusin e saj duke ekspozuar artistë nga i gjithë rajoni dhe duke botuar publikimet e veta.

Permanent

Artistic Intervention

Good as Hell: Voicing Resistance

01.01 1970 → 30.10.2022 00.00
Galeria Kombëtare e Kosovës

Past

Event

Mbi arkivat. Bisedë me Battina Knaup dhe Hana Halilaj

29.10.2022 18.30-19.45
Galeria Kombëtare e Kosovës

Performance

You have no idea – Selma Selman

23.07.2022 20.15-20.45
Galeria Kombëtare e Kosovës

Performance

Document Missing: Performance no. 6 (Daughter) – Hristina Ivanoska

23.07.2022 21.00-21.45
Galeria Kombëtare e Kosovës

Performance

Baby Blues – Haveit Collective

23.07.2022 20.00-20.15
Galeria Kombëtare e Kosovës

Participating Artists