Valentina Bonizzi

1982, ITA Website
Homage to Kafka, 2018, © Valentina Bonizzi. Photo © Manifesta 14 Prishtina / Atdhe Mulla

Duke hulumtuar në arkiva dhe në komunitete, praktika artistike e Valentina Bonizzit (1982, IT) trupëzon tregimtarinë mes filmit, shkrimit, tingullit dhe aksionit në hapësira publike për të ngritur pyetje rreth politikave të përfaqësimit dhe narracionit. E lidhur me pedagogjinë radikale, puna e Bonizzit është zhvilluar mes një miqësie shumë të gjatë me komunitett në Shqipëri, Palestinë, Itali dhe Skoci.

Permanent

Artistic Intervention

Good as Hell: Voicing Resistance

01.01 1970 → 30.10.2022 00.00
Galeria Kombëtare e Kosovës

Past

Event

Baresha – The Tarot Reader

20 → 24.07.2022 19.00-23.00
Korridori i Gjelbër