Rr. Sami Plakolli, Prishtinë

Wheelchair Accessible, WC Available

           

opening hours

Nga e marta në të diel
10:00 - 20:00

Fabrika e Tullave

Ish-Fabrika e Tullave është një strukturë e madhe dhe hijerëndë në skaj të qendrës së qyteti, e njihet menjëherë prej fasadës së saj në ngjyrë të kuqtë të ndezur dhe prej dritareve të mëdha e katrore. Konsiderohet si hapësira më e rëndësishme post-industriale e Prishtinës.

E ndërtuar në vitin 1974, Fabrika e Tullave ishte pjesë themelore e organizimit të infrastrukturës në Kosovë. E pozicionuar në një pikë strategjike, me lehtësi qasjeje me të gjitha zonat e Kosovës, kjo fabrikë procesoi qeramikë dhe materiale të tjera të pastra për të prodhuar tullat që ndërtuan një seri ndërtesash në Prishtinë.

Pas ndërprerjes së saj si fabrikë, objekti i është lënë në menaxhim Agjencisë Kosovare të Privatizimit. Në një veprim të paprecedentë, Komuna e Prishtinës e bleu objektin me qëllim që t’ia kthejë publikut si një hapësirë ​​të re për qytetin. Fabrika e Tullave përgjatë Manifesta 14 Prishtina, do të shndërrohet prej një hapësire të papërdorur industriale në një Qendër për Mësim Eko-Urban që do të rizgjojë skenën kulturore në zonat përreth.

Permanent

Urban Interventions

Tullëtorja

22.07 → 30.10.2022 10.00-00.00
Fabrika e Tullave

Past

Event

Closing Event of Manifesta 14 Prishtina

30.10.2022 18.00-21.00
Fabrika e Tullave

Workshop

Punëtoria e ndërtimit të furrës prej balte nga GAIA.

09.10.2022 10.00-17.00
Fabrika e Tullave

Workshop

Punëtoria e Climate Change Assosiation

24.09.2022 13.00-16.00
Fabrika e Tullave

Workshop

Punëtoria e Muraleve të Qeramikës me GAIA

16 → 19.09.2022 10.00-19.00
Fabrika e Tullave

Event

Bisedë me Flaka Halitin dhe Joanna Warsza-n

08.09.2022 18.00-20.00
Fabrika e Tullave

Event

“Common grounding” një turne special i zhvilluar nga Sabine Zahn dhe i udhëzuar nga Okan Xhemaili që përshkon Fabrikën e Tullave në Prishtinë

29.09 → 30.10.2022 09.45-11.15
Fabrika e Tullave

Participating Artists