Event

29.09 → 30.10.2022 09.45-11.15

Wheelchair Accessible, WC Available

Fabrika e Tullave

participants

raumlaborberlin

“Common grounding” një turne special i zhvilluar nga Sabine Zahn dhe i udhëzuar nga Okan Xhemaili që përshkon Fabrikën e Tullave në Prishtinë

Brick Factory. © Manifesta 14 Prishtina / Ivan Erofeev

E pezulluar në kohë, fabrika e tullave jeton një moment të rrallë përgjumim. Të gjithë u larguan, toka nuk shkelet më. Plot gjurmë, plagë dhe gjurmë nga një e kaluar e larmishme – ajo pret për një të ardhme por të paqartë.

Megjithatë ajo mbart historitë e qenieve të gjalla, që kanë kaluar këtu dhe ato që ende po kalojnë fshehurazi. Ky turne ndjek gjurmët e tyre. Nëpërmjet një numri konciz prej 10 aktesh, të ftuarit futen më thellë në pjesët e mbyllura të fabrikës së tullave.

Të udhëzuar nga një udhërrëfyes, vizitorët do të hyjnë në segmente të ndryshme të kësaj hapësire të shumfishtë përmes shqisave të tyre dhe lëvizjeve të jetës së përditshme.

Kështu, duke eksploruar mënyrat e tokëzimit, ndoshta tokëzimin e përbashkët. Duke qenë me njëri-tjetrin dhe me fabrikën e tullave, krijojnë trajektore dhe gjurmë të reja; një lëvizje e përbashkët, një gjest i përbashkët, një korrespondencë e heshtur. Mund të veprojnë si gjurmë në të ardhmen.

Kushtet për të marrë pjesë:

Kjo është për njerëzit e gatshëm të angazhohen me shqisat dhe lëvizjet e tyre. Çantat dhe sendet e tjera (kamera, telefona, sende me vlerë) do t’i lini tek rojet. Mund të ndoteni dhe do t’ju duhen këpucë të mira të mbyllura (jo sandale!). Nëse jeni me nevoja të veçanta fizike, ju lutemi na njoftoni paraprakisht.

Për fat të keq, turneu nuk është i aksesueshëm për karrige me rrota.

Gjuha: Anglisht/Shqip

 

Kapaciteti: I kufizuar për 8 persona

 

Si të regjistroheni:

Register through messaging or emailing the following contact:
Okan Xhemaili – Numër Kontakti – +39 3887780643 (Vetëm në Whatsapp)

Pika e takimit: lokali i projektit të terrenit të përbashkët në Fabrikën e Tullave, Prishtinë.

 

 

Kredite

Konceptuar nga: Sabine Zahn

Marrë dhe realizuar nga: Okan Xhemaili

Turneu është pjesë e Projektit Common Ground të raumlaborberlin/Brickfactory Prishtina për Manifesta 14.

Event

Closing Event of Manifesta 14 Prishtina

30.10.2022 18.00-21.00
Fabrika e Tullave

Workshop

Punëtoria e ndërtimit të furrës prej balte nga GAIA.

09.10.2022 10.00-17.00
Fabrika e Tullave

Workshop

Punëtoria e Climate Change Assosiation

24.09.2022 13.00-16.00
Fabrika e Tullave