Oaza Programme

06.10.2022 10.00-14.00

Stacioni i Raportimit të Motit: Moti në Kosovë do të jetë i mirë! – Hope Box diskutim dhe punëtori e artit

HopeBox është projekt i lëvizshëm i artit që nis prej aktiviteteve kolektive artistike në të gjithë botën. Hope Box mbështet artin si forcë për të fuqizuar njerëzit e veçanërisht rininë për të eksploruar mundësitë e tyre dhe për frymëzuar e nxitur ata. Parashkimi i Motit është projekti më jetëgjatë i Hope Box. Është një hulumtim artistik mes një fushe mundësie kur rrugët takohen e ndahen në miqësi për të krijuar një rrëfim të bukur e të vërtetë të jetës.

Punëtoria do të nisë me një diskutim duke patur parasysh pyetjen: “Si do të jetë moti në Evropë?” dhe me tema urgjente evropiane si ekologjia dhe demokracia që mbulohen tejpërtej duke bërë bashkë fjalët dhe imazhet. Qëllimi kryesor është të mbërrihet tek një parashikim i ri dhe i qartë që mblodhen në një balonë arti të gjatë BHX që udhëton mes zonave të ndryshme në Evropë që shërbejnë si frymëzim dhe pikënisje për mbledhje të tjera.

Më 6 tetor duke nisur prej orës 10:00, Stacioni i Raportimit të Motit do të mblidhet në Oazën e Qendrës për Praktikë Rrëfyese. Ky aktivitet është i hapur për të rinj deri në moshën 16 vjeçare.

Screening

Programi i Shfaqjes së Filmave në Qendrën për Praktikë Rrëfyese

01 → 30.10.2022 10.00-16.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Closing Event of Manifesta 14 Prishtina

30.10.2022 18.00-21.00
Fabrika e Tullave

Event

Confutatis – nga se janë të bërë heronjtë? Një performancë nga Velimir Zernoski në bashkëpunim me Kolektiv Veternica, Skopje and Trisomija 21, Skopje, Joana Ristesca and Filip Mitrov.

28.10.2022 19.00-20.30
Pallati i Rinisë dhe Sporteve