Screening

01 → 30.10.2022 10.00-16.00

Wheelchair Accessible, WC Available

Qendra për Praktikë Rrëfyese

Programi i Shfaqjes së Filmave në Qendrën për Praktikë Rrëfyese

Përgjatë Manifesta 14 Prishtina, brenda Qendrës për Praktikë Rrëfyese, hapësira e ekranit ka shfaqur një koleksion të filmave ndërkombëtarë duke ndjekur temat në vijim: mbi ujin, mbi migrimin, mbi tranzicionin, mbi kapitalin, mbi ekologjinë, mbi dashurinë dhe mbi spekulimin.

Ju ftojmë t’i shihni këto filma që shfaqen dy herë në ditë në vazhdimësi, prej të martës në të diel. Shihni listën më poshtë dhe kohët e shfaqjes.

 

Mbi tranzicionin

Valentina Bonizzi

Akademia e të Tjerëve (2021)

Akademia e të Tjerëve është një hulumtim mbi rrëfimtarinë, rrëfyesit dhe veten. Zhvillohet në formën e bisedave me njerëzit dhe të narrativave të cilat janë të lidhura ngushtësisht mes negocimeve me veten dhe “tjetrin e domosdoshëm”.

 

Oraret

10:00 – 10:20

14:24 – 14:44

18:44 – 19:04

 

Mbi migrimin

Samir Karahoda

Pa vend (2021)

“Pa vend” është një dokufiksion i shkurtër kosovar, me regji të Samir Karahodës që pati premirën në vitin 2021. Duke bërë bashkë elemente të dokumentimit dhe të rrëfimit, filmi përqëndrohet tek Ermegani dhe Jetoni, dy burra që jetojnë në Prizren të cilët përpiqen të mbajnë dhe të rindërtojnë klubin e tyre të ping-pongut në qytet.

 

Oraret

10:20 – 10:35

14:44 – 14:59

19:04 – 19:19

 

Mbi migrimin

Redon Kika

Never Been on an Airplane (2020)

Djem e vajza nga Kosova shpjegojnë eksperiencën e tyre të izolimit si qytetarë të Kosovës.

 

Oraret

10:35 – 10:44

14:59 – 15:08

19:19 – 19:28

 

Mbi migrimin

Pavel Borecky

Living Water (2020)

“Living Water” është një udhëtim atmosferik i përplasjes mes shtetit të Jordanisë, biznesit agrikulturor dhe komuniteteve indigjene Wadi Rum mbi burimet e fundme të bollshme të ujit të pijshëm.

 

Oraret

10:44 – 12:04

15:08 – 16:26

19:28 – 20.00

 

Mbi kapitalin

Shpat Deda

Helm n’ajër, helm n’ujë (2022)

Një dokumentar që përvijon mbi problemet e ndotjes së ajrit, ujit dhe mjedisit në Kosovë dhe ekzaminuar shkaqet, impaktin negative dhe mënyra të shpëtimit.

Oraret

12:04 – 13:01
16:26 – 17:22

 

Mbi ekologjinë

Himali Singh Soin

Opposite Like That (2019)

Filmi eksploron mjedisin, historinë dhe mitin e bën bashkë poezinë dhe materialet arkivore për të ritreguar ankthin viktorian për një ekopë të akullt që mund të rikthehet.

Oraret

13:10 – 13:23
17:31 – 17:44

 

Mbi dashurinë

Dardan Zhegrova & Samuel Weniger

I Kissed Your Kiss on Your Girlfriend’s Cheek, It was Still Wet (2016)

Ç’ka nëse një burrë dashuron një burrë që nuk dashuron burrat? Verën e kaluar poeti ra në dashuri me një regjisor. Së bashku ata hynë në një botë ëndrrash plot dëshira dhe mospërmbushje.

Oraret
13:01 – 13:10
17:22 – 17:31

 

Mbi spekulimin

Mario Rizzi

The Little Lantern (2019)

Pas vdekjes së burrit të saj, Anni Kanafani ndjek ëndrrën e tij për drejtësi dhe integrim duke vijuar të jetojë dhe punojë në kampet e Palestinës, duke krijuar kopshte të dedikuara për edukim dhe përkujdesje të fëmijëve.

Oraret

13:23 – 14:24
17:44 – 18:44

Event

Panel diskutimi mbi spekulimin

28.10.2022 18.00-20.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Dismantling institutions through intimacy and fiction. A reading and performance event by Yvonne Sheen Mogollón and Jazmin Rojas Forero, hosted by Anna Bromley

29.10.2022 00.00-14.30
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Loja në sistem: Ivan Moudov, Alban Muja dhe Dren Maliqi në bisedë me Catherine Nichols

29.10.2022 17.00-18.30
Qendra për Praktikë Rrëfyese