Rr. "Luan Haradinaj", n.n, Prishtinë

           

opening hours

Nga e marta në të diel
10:00 - 20:00

Observatori i Prishtinës

Observatory of Prishtina © Manifesta 14 Prishtina | Atdhe Mulla
Observatory of Prishtina © Manifesta 14 Prishtina | Atdhe Mulla

Observatori është pjesë e kompleksit të ndërtesave të Pallatit të Rinisë dhe u ndërtua në dedikim të zbulimeve, kërkimeve shkencore dhe si hapësirë për edukim. Kjo ndërtesë u hap në fund të viteve ‘70 për hulumtues të rinj dhe kërkues shkencorë duke sjellë kësisoj një periudhë të re për komunitetin shkencor në Kosovë. Kupola e saj u dha qytetarëve të Prishtinës një pamje të yjeve, planeteve, meteoriteve.

Observatori nuk ka qenë në përdorim për dekada, por kjo hapësirë është rikthyer tanimë nga Klubi Astronomik i Kosovës. Prej vitit 2014, ky klub punoi në revitalizimin dhe në pajisjen e kësaj ndërtese me teleskopë, për ta bërë të gatshme për t’u rihapur prap për të parë yjet.

Permanent

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – Igor Simić

22.07 → 30.10.2022 10.00-00.00
Observatori i Prishtinës

Past

Open Tour

Guida të hapura: Takohemi në Observatorin e Prishtinës

28.10.2022 16.00-17.30
Observatori i Prishtinës

Participating Artists