Igor Simić

1988, RS/USA
Golf Club Wasteland, (2018, 2021). © Igor Simić. © Galerie Anita Beckers
Golf Club Wasteland, (2018, 2021). © Igor Simić. © Galerie Anita Beckers
Spine 2. 0, (2016, 2021). © Igor Simić.

Igor Simić (1988, RS/USA) është një filmbërës, artist, regjisor i video lojrave dhe në pjesën tjetër të kohës është CEO i një kompanie lojrash. Duke luajtur me natyrën fluide të medias, Simić krijon të ardhme imagjinare për të hulumtuar parashikimet e së tashmes. Veprimtaria e tij – lidhet me afeksionin, implantet bionike, ekologjinë, distopinë dhe komercializimin – vlerësohet për humorin dhe thuktësinë konceptuale. Me bashkëpunëtorët e tij, Simić krijon universe fiktive të cilat nuk bëjnë dallime mes kulturës popullore dhe artit.

Me punimet e tij që janë shfaqur gjërësisht në institucione të artit dhe festivale filmash e gjithashtu në platforma të njohura të videolojrave dhe ato muzikore, Simić paraqet video lojën ‘Golf Club: Wasteland and soundtrack Radio Nostalgia from Mars’. Në vitin 2022, edicioni i dytë i lojës, do të shfaqë premierën në Festivalin e Filmit Tribeca në Nju Jork.

Permanent

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – Igor Simić

22.07 → 30.10.2022 10.00-00.00
Observatori i Prishtinës