Sheshi "Zahir Pajaziti", 10000, Prishtinë, Kosovë

Wheelchair Accessible

           

opening hours

Nga e marta në të diel
10:00 - 20:00

Sheshi “Zahir Pajaziti”

Zahir Pajaziti Square © Manifesta 14 Prishtina | Atdhe Mulla
Zahir Pajaziti Square © Manifesta 14 Prishtina | Atdhe Mulla

Një udhëkryq i shquar në qendër të Prishtinës, Sheshi Zahir Pajaziti lidh bulevardin Nënë Tereza me rrugët kryesore të kryeqytetit të Kosovës. Hoteli Grand, Biblioteka Kombëtare, Pallati i Rinisë dhe Sporteve dhe vende të tjera të rëndësishme të qytetit mund të mbërrihen brenda pak minutash.

E emëruar sipas Komandit të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, kjo hapësirë e frekuentuar publike u rindërtua në vitin 2013 nga Komuna e Prishtinës, me qëllimin e krijimit të lehtësisë në lëvizje brenda qytetit si dhe organizimin e ngjarjeve kulturore dhe sportive.

I rrethuar nga kafenetë, sheshi është një vend për t’u ulur, çlodhur dhe vëzhguar qytetin në ndryshim. Në të gjen gjallëri në çdo moment të ditës pasi është një vend në të cilin qytetarët mblidhen si për të përdorur të drejtën e tyre për të protestuar paqësisht e gjithashtu për t’u relaksuar me miqtë dhe për të ndërvepruar.

Sheshi “Zahir Pajaziti mban veprimtari të shumëllojshme brenda vetes, duke përfshirë librashitës karizmatikë, kioskat e të cilëve janë të tejmbushura me tituj të vjetër librash të zhanreve të ndryshëm.

Permanent

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – Ilir Dalipi

22.07 → 30.10.2022 00.00
Sheshi "Zahir Pajaziti"

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – Susan Phillipsz and Radio International Collective

22.07 → 30.10.2022 00.00
Sheshi "Zahir Pajaziti"

Past

Event

Muzikë në kioskën K-67

29.10.2022 12.00-18.00
Sheshi "Zahir Pajaziti"

Performance

Performancë – Uýra Sodoma

23.07.2022 12.00-13.00
Sheshi "Zahir Pajaziti"

Participating Artists