Event

17.09.2022 18.00-20.00

Wheelchair Accessible, WC Available

Qendra për Praktikë Rrëfyese

participants

Driton Selmani

Letra Dashurie: Bisedë me Driton Selmanin dhe Catherine Nichols

Love Letters, 2018–ongoing, © Driton Selmani. Photo © Manifesta 14 Prishtina / Majlinda Hoxha

Letra Dashurie do të jetë një bisedë mes Driton Selmanit, puna e të cilit paraqitet në ekspozitën tematike të Grand Scheme of Thing dhe Catherine Nichols, Ndërmjetësuesja Kreative e Manifesta 14 Prishtina.

Më shumë për Catherine Nichols

Catherine Nichols, një studiuese e artit dhe letërsisë, kuratore dhe shkrimtare, do të marrë drejtimin artistik për hapjen e edicionit të ardhshëm më 22 korrik 2022. Pasi ka ngritur ekspozita të mirënjohura në të gjithë Gjermaninë, ajo aktualisht është drejtore artistike e Beuys 2021, një vit- program i gjatë kushtuar artistit Joseph Beuys me rastin e jubileut të njëqind në shtetin e Nordrhein-Westfalen.

Më shumë për Driton Selmanin

Driton Selmani (1987, RKS) është një artist kosovar praktika artistike e të cilit dekonstrukton formacionet sociale, politike dhe temat kulturore të cilat e kanë ndikuar. Prej moshës së re, atij i thuhej të adhuronte një shtet i cili nuk ekzistonte. Kjo gjë solli dhe skepticizimin në të, të cilin më vonë e ktheu në një mjet për të rindërtuar idetë e tij në artefakte pamore.

 

Screening

Programi i Shfaqjes së Filmave në Qendrën për Praktikë Rrëfyese

01 → 30.10.2022 10.00-16.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Panel diskutimi mbi spekulimin

28.10.2022 18.00-20.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Dismantling institutions through intimacy and fiction. A reading and performance event by Yvonne Sheen Mogollón and Jazmin Rojas Forero, hosted by Anna Bromley

29.10.2022 00.00-14.30
Qendra për Praktikë Rrëfyese