Event

10.10.2022 10.00-21.00

Wheelchair Accessible, WC Available

Kino ARMATA

participants

Sekhmet Institute

I Am Breaking My Heart – Performancë audiovizuale

Të hënën, 10 tetor, ora 20:00, Kino ARMATA, ju ftojmë në performancën “Po ia thyej zemrën vetes” nga Leart Rama. Performanca është pjesë e ndërhyrjes artistike të SEKHMET “DASHURIA është DASHURI është DASHURI”, e zhvilluar në kuadër të Manifesta 14. Performanca është një reflektim multimedial, prej shumë zërash, rreth asaj se çka i bën bashkë njerëzit dhe rreth kuptimit të njëmendtë të barazisë e dashurisë.

Pije falas do të ofrohen gjatë ngjarjes.

PO IA THYEJ ZEMRËN VETES

Jetoj, marr frymë
E shkatërroj veten dhe ty…
Humnera që kurrë nuk ka me m’lanë me këqyrë nalt’
Dielli çelë e perëndon…përgjithmonë, mbase
por unë, unë s’e shoh kurrë dritën.
Në mesin e atyre, që duken si krejt si unë
mundohem me drejtu gishta,
me e qitë jashtë fajin.
Gishtat kthehen drejt meje…

“Po ia thyej zemrën vetes” është performancë audio-vizuale nga Leart Rama, përmes së cilës dhunshëm shtjellohet trishtimi, histeria dhe mpirja. Është thellim në peshën e turpit dhe vetëshkatërrimit dhe përshpëritjeve të qeta: “Çkado që je, faji është i yti”.

“Po ia thyej zemrën vetes” fillimisht u krijua gjatë rezidencës artistike të Ramës, Q21 Wien dhe u performua në vitin 2019, me mbështetjen e CEL Kosovë dhe Youth artivists for change.

VËREJTJE
Performanca audio-vizuale mund të ketë efekte të padëshiruara për njerëzit me epilepsi fotosensitive.
Këshillohet diskrecioni i shikuesit.

Posteri nga: Gëzim Ramizi (Xaxi)

 

Public Program

International Biennial Association – Dita e dyte

21.10.2022 09.00-15.30
Kino ARMATA

Public Program

International Biennial Association – Dita e parë

20.10.2022 09.00-12.30
Kino ARMATA

Artistic Intervention

Four Ways from Sundown programi i Kino ARMATA – Filma nga Anna Thew

04 → 06.10.2022 18.00-22.00
Kino ARMATA