Public Program

21.10.2022 09.00-15.30

Wheelchair Accessible, WC Available

Kino ARMATA

International Biennial Association – Dita e dyte

Kemi kënaqësinë t’ju mirëpresim në konferencën e Manifesta 14 Prishtina dhe IBA. Me rastin Konferencës dhe Asemblesë së Përgjithshme të nëntë të International Biennial Association (IBA), Manifesta organizon një konferencë dy ditore që do të hulumtojë në zgjerimin e formatit ekspozues tradicional të bienaleve, do të adresojë bienalet bashkëkohore si mjete për zhvillim edukativ, kulturor dhe shoqëror me fokus në qasjen e orientimit nga komunitetet. Një sërë profesionistësh dhe ligjërues të njohur të botës së artit do të prezantojnë perspektivat e tyre të ndryshme ndërsa do të diskutojnë kolektivisht për modele të reja për bienalet në zona dhe kohë të konfliktit apo të pas-konfliktit.
Konferenca do të mbahet në Kino ARMATA dhe është e hapur për të gjithë!

Shihni programin si në vijim:

E premte, 21 tetor 2022:

Vendi: Kino ARMATA

10.00 – 11.45

Paneli i diskutimit 2

Rreth fuqisë së edukimit dhe ndërmjetësimit në kohë krize

Folësit: Yulia Hnat,  bashkëthemeluese, Museum of Contemporary Art (MOCA) NGO, Ukrainë; Përfaqësuese prej Ashkal Alwan, Shoqata Lebaneze për Artet Plasitke; Kateryna Iakovlenko, hulumtures kulturor e pamor, shkrimtar, Ukrainë.

Hyrje dhe moderim nga: Christian Oxenius, Kryetar i Hulumtimit dhe Menaxher i Përmbajtjes i IBA

13.45 – 15.30

Panel i diskutimit 3

Mbi bienalet si mjete për zhvillim të edukimit, kulturës dhe shoqërisë

Folës: Sami Mustafa, Regjisor i pavarur dokumetar, tutor, themelues i Romawood, pjesëmarrës i  Manifesta 14 Prishtina; Atteqa Malik, artist, profesionist kulturor  dhe anëtar themelues i Karachi Biennale, Pakistan; Vatra Abrashi, pedagoge, drejtore bashkëthemeluese e  Autostrada Biennale, Prizren, Kosovë

Hyrje dhe moderim nga: Jordi Ferreiro, Koordinator i Edukimit dhe Ndërmjetësimit i Manifesta 14 Prishtina

Public Program

International Biennial Association – Dita e parë

20.10.2022 09.00-12.30
Kino ARMATA

Event

I Am Breaking My Heart – Performancë audiovizuale

10.10.2022 10.00-21.00
Kino ARMATA

Artistic Intervention

Four Ways from Sundown programi i Kino ARMATA – Filma nga Anna Thew

04 → 06.10.2022 18.00-22.00
Kino ARMATA