Artistic Intervention

22.07 → 30.10.2022

Wheelchair Accessible, WC Available

Qendra për Praktikë Rrëfyese

participants

Ivan Moudov

Artistic Intervention – Ivan Moudov

0GMS, 2010/2022, © Ivan Moudov. Photo © Manifesta 14 Prishtina / Atdhe Mulla
0GMS, 2010/2022, © Ivan Moudov. Photo © Manifesta 14 Prishtina / Atdhe Mulla

0GMS është galeri parazitare arti që kyçet në muze, panaire arti dhe galeri të tjera. Ajo u themelua më 2010 nga artistët Stiven Guermeur, Ivan Moudov dhe Kamen Stojanov në një sirtar kuzhine në ICA – Sofje, një institucion i pavarur bullgar arti.

Të zhgënjyer nga dinamika e fuqisë së botës së artit, ata vendosën të ngrenë një galeri të tyren – sado të vogël – dhe të ripërcaktojnë kushtet e pjesëmarrjes. Të tre kanë marrë emrin “0GMS” nga inicialet e mbiemrave të tyre, duke shtuar një zero në fillim për t’i çuar në krye të çdo liste alfabetike. 

Më pas  Ivan  Moudov nxori 0GMS-në jashtë kuzhinës dhe e transformoi në kabinet me katër sirtarë ku ai vazhdon të paraqesë ekspozita në miniaturë që shfaqin punën e artistëve të ndryshëm. Për shumë vetë, kjo është shfaqja e tyre e parë solo. Në Prishtinë, një qytet me shumë pak hapësira për të shfaqur artin, Moudov po shfaq jo vetëm veprat e artistëve në zhvillim, por edhe një sërë taktikash parazitare për të qenë në botën artistike dhe për ta ndryshuar.   

 

Punimi

Ivan Moudov

0GMS  

[me Lana Čmajčanin, Zoran Georgiev, Shelbatra Jashari, Maria Nalbantova, Brilant Pireva]  

2010/2022  

Media të përziera  

Mundësuar falë artistit 

Screening

Programi i Shfaqjes së Filmave në Qendrën për Praktikë Rrëfyese

01 → 30.10.2022 10.00-16.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Panel diskutimi mbi spekulimin

28.10.2022 18.00-20.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Dismantling institutions through intimacy and fiction. A reading and performance event by Yvonne Sheen Mogollón and Jazmin Rojas Forero, hosted by Anna Bromley

29.10.2022 00.00-14.30
Qendra për Praktikë Rrëfyese