Yll Xhaferi

Newly conceived 1988, RKS
The Land From It, 2020. © Yll Xhaferi. Photo © Atdhe Mulla / Given exhibition, curated © Blerta Hoçia / Kino Rinia Courtesy of Foundation 17

Yll Xhaferri (1988, RKS) është artist vizual ndërdisiplinor i lindur në Kosovë i cili punon mes pikturës dhe medias digjitale.

Xhaferi merr parasysh përdorimin e mediumeve të ndryshme artistike si rezultat direkt i ndikimeve globale. Ai ndërtrupëzon simbole dhe metafora të ndryshme në punimet e tij artistike vizuale duke luajtur me kujtesën kolektive dhe vetjake. Qëllimi është të ndërtohet dhe të monumentalizohet një narrativë imagjinare e cila mund të përdoret si strehë për audiencën.

Në punimet e tij, Xhaferi eksploron teknologjinë si një hapësirë tjetër, duke e parë si një mundësi për të ndërprerë kuptimin tonë të formës fizike, ose për ta tejkaluar atë. Përdorimi i mediave digjitale në punimet e Xhaferit i përngjan një proteste ironike, si mënyrë për të ndarë dëshirën e tij për të qenë pjesë e një skene artistike më globale. Kjo sjell vëmendjen tek eksperienca e të qenurit një qytetar në një shtet që ende po zhvillohet.

 

Permanent

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – Yll Xhaferri

22.07 → 30.10.2022 10.00-00.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Past

Event

Nature of Change – A conversation with Yll Xhaferi

11.08.2022 18.00-19.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese