Reading Session

13.08.2022 13.00-15.00

Wheelchair Accessible, WC Available

Qendra për Praktikë Rrëfyese

Reading session and Creative Writing with Dije Demiri Frangu

Duke nisur prej orës 13:00, Dije Demiri Frangu do të prezantojë një sesion leximi dhe shkrimi krijues për fëmijë deri në 14 vjeçarë. Dija, është një autore vendase e librave për fëmijë dhe profesore e letërsisë për fëmijë, e cila ka publikuar 13 libra, 7 prej të cilëve janë libra për fëmijë. Ajo gjithashtu ka ligjëruar lëndën e Historisë së Letërsisë Shqipe për Fëmijë në Universitetin e Prishtinës.

Ajo do të drejtojë këtë event leximi duke u bazuar në libra të ndryshëm të autorëve vendas për fëmijë e gjithashtu do të diskutojë më gjërësisht për tematikat që prezantohen në këto tekste. Leximi dhe analiza e librave do të bëhet prej fëmijëve dhe profesores, në një komunikim të përbashkët.

Pjesa e dytë e punëtorisë fokusohet në sesionin e shkrimit krijues. Autorja do ta drejtojë këtë proces duke inkurajuar pjesëmarrësit të shkruajnë poezitë apo tregimet e tyre të shkurtra.

Screening

Programi i Shfaqjes së Filmave në Qendrën për Praktikë Rrëfyese

01 → 30.10.2022 10.00-16.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Panel diskutimi mbi spekulimin

28.10.2022 18.00-20.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Dismantling institutions through intimacy and fiction. A reading and performance event by Yvonne Sheen Mogollón and Jazmin Rojas Forero, hosted by Anna Bromley

29.10.2022 00.00-14.30
Qendra për Praktikë Rrëfyese