Event

18.09.2022 17.00-18.00

Wheelchair Accessible, WC Available

Qendra për Praktikë Rrëfyese

Kosovo Amateur Radio Association: an interactive presentation by Vjollca Caka, Feti Fazliu, Fehmi Bojniku

A keni menduar ndonjëherë se si mund të shfrytëzoni frekuencat e radios që ndodhin në të gjithë kozmosin?

Bashkohuni me ne për një bashkëbisedim me Vjollca Cakën, Feti Fazliun dhe Fehmi Bojnikun (Shoqata e Radio Amatorëve të Kosovës) mbi rëndësinë për jetën publike të radioamatorizmit në Kosovë. Do të na tregojnë për përvojën e tyre që nisë në vitet 80-ta në gara të radio amaterizmit si aktivitet rekreativ, deri tek roli i radio amaterizmit në shpëtimin e jetëve në gjendje të urgjencave kur të gjitha mjetet e komunikimit dixhital mund të dështojnë. Prezentimi do të përfshijë një demonstrim dhe testim të komunikimit me materiale të zakonshme.

Jemi të emocionuar për fillimin e Radios Otherwise dhe ju ftojmë të na bashkoheni për një pije për të festuar nisjen e programit pjesëmarrës dhe mbylljen e një jave plot dashuri.

Screening

Programi i Shfaqjes së Filmave në Qendrën për Praktikë Rrëfyese

01 → 30.10.2022 10.00-16.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Panel diskutimi mbi spekulimin

28.10.2022 18.00-20.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Dismantling institutions through intimacy and fiction. A reading and performance event by Yvonne Sheen Mogollón and Jazmin Rojas Forero, hosted by Anna Bromley

29.10.2022 00.00-14.30
Qendra për Praktikë Rrëfyese