Event

23.09.2022 19.00-20.00

Wheelchair Accessible, WC Available

Qendra për Praktikë Rrëfyese

Eljesa Beka: E paqëndrueshme, e qëndrueshme – performancë

It’s our pleasure to invite you to Eljesa Beka’s first solo performance. Join us as Eljesa showcases a combination of live instruments and poetry. Kemi kënaqësinë t’ju ftojmë në performancën solo të Eljesa Bekës. Na u bashkoni ndërsa Eljesa paraqet kombiminim e instrumenteve teksa luhen me poezinë.

 

Më shumë për  Eljesa Bekën:

Eljesa Beka, është një artiste shumëdisiplinore e lindur dhe e rritur në Prishtinë që ka zhvilluar karrierën e saj falë interesave të sja të gjëra dhe punës në muzikë, programim filmi dhe letërsi. Duke patur qasje në një seri sintetizerësh, platformash hardware dhe aparateve filmike, duke qenë pjesë e të vetmes kinema alternative në qytet Kino ARMATA, ajo mësoi se si të punonte dhe të eksperimentonte me tingullin, prodhimin dhe muzikën elektronike. Eljesa gjithashtu njihet për shijen e pakrahasueshme në muzikë duke luajtur si DJ në hapësira të ndryshme e të rëndësishme. Megjithëse shpesh performon solo, ajo ka marrë pjesë në sesione muzikore të ndryshme me artistë vendas dhe ndërkombëtarë e së fundmi ka bashkëpunuar me dy muzikantë vendas duke krijuar bendin muzikor eksperimental “This is Not”. Talenti i Eljesës dhe dedikimi i saj ndaj muzikës, poezisë dhe filmit ia kanë shtuar vlerësimin për artin dhe kulturën ndërsa është rritur dhe më shumë dhe këto kanale i sheh si mjete që shërbejnë për vetëzhvillim dhe shprehje.

  

Screening

Programi i Shfaqjes së Filmave në Qendrën për Praktikë Rrëfyese

01 → 30.10.2022 10.00-16.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Panel diskutimi mbi spekulimin

28.10.2022 18.00-20.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Dismantling institutions through intimacy and fiction. A reading and performance event by Yvonne Sheen Mogollón and Jazmin Rojas Forero, hosted by Anna Bromley

29.10.2022 00.00-14.30
Qendra për Praktikë Rrëfyese