Event

26.08.2022 18.00-19.30

Wheelchair Accessible, WC Available

Qendra për Praktikë Rrëfyese

Ekologjia e ushqimit: një bisedë me Baton Domin

Në bisedën “Ekologjia e ushqimit”, Baton Domi do të prezantojë praktikën dhe hulumtimin e bërë prej tij në Qendrën për Praktikë Rrëfyese që bazohet në kërkimin në ferma dhe qytete. Ai do të flasë mbi kërcënimin potencial të helmimit të dheut në qytetet në rritje ndanë ekologjisë shtëpiake. 

Ky diskutim do të cekë dhe formatet në të cilat ushqimet formësojnë të ngrënit në mënyrë etike duke marrë pjesë në kultivimin, gatimin, ruajtjen dhe ushqimin në mënyre paraindustriale. 

 

Më shumë për Baton Domin: 

Baton Domi është themelues I Soma Book Station dhe bashkëthemelues I Comandante Marcos – Mexican food, Sabaja Micro Brewery dhe Fermës Soma, të themeluar së fundmi që riviziton rëndësinë e prodhimit vendor mes metodave tradicionale. Ai gjithashtu është bashkëthemelues I Labirint Books dhe Dit’ e Nat’ Coffee Bookshop. 

Screening

Programi i Shfaqjes së Filmave në Qendrën për Praktikë Rrëfyese

01 → 30.10.2022 10.00-16.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Panel diskutimi mbi spekulimin

28.10.2022 18.00-20.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Dismantling institutions through intimacy and fiction. A reading and performance event by Yvonne Sheen Mogollón and Jazmin Rojas Forero, hosted by Anna Bromley

29.10.2022 00.00-14.30
Qendra për Praktikë Rrëfyese