Rr. Shaip Spahia, apt. nr.2, Prishtinë

Wheelchair Accessible, Public Restrooms

           

opening hours

Nga e marta në të diel
10:00 - 20:00

Banesa

The flat © Manifesta 14 Prishtina | Atdhe Mulla
The flat © Manifesta 14 Prishtina | Atdhe Mulla

Ka po aq mënyra të banimit në Prishtinë, aq sa ka dhe banorë. Kryeqyteti i Kosovës po po përjeton një shumësi ndërtimes, me prona të reja banesore që shfaqen në të gjithë qytetin me një ritëm të shpejtë, duke u futur në mesin e ndërtesave të shekullit të 20-të. Teksa vinçat ngrenë kryet në qiellin e qytetit, banorëve u ndërmendet rëndësia e zgjerimit të hapësirave të banimit për të mirëmbajtur traditën e mikpritjes së këtij vendi. 

Prishtina është qyteti i mijëra kthimeve. Banorët e kryeqytetit janë të gatshëm për të hapur dyert e shtëpive të tyre për të mirëpritur miq, komshinj dhe të sapoardhur në botët e tyre personale. Dëshira për të mirëpritur e veçon kulturën vendase duke shenjëzuar krenarinë e vendin si dhe dëshirën për të ndarë mënyra të ndryshme të jetesës, duke ditur mirë se nuk ka veç një mënyrë të saktë për ta jetuar jetën më qartë se të tjerët. 

Kjo banesë, e cili do të mirëpresë një ndërhyrje artistike përgjatë Manifesta 14 Prishtina, gjendet rreth 100 metra më larg se Monumenti i Përkujtimit të Partizanëve dhe Martirëve. Kjo banesë është pronë e një gruaje që jeton jashtë Kosovës dhe e jep me qera rregullisht. Banesa gjendet në katin e parë të një ndërtese të sapondërtuar e që ka qasje në ashensor.

Permanent

Workshop

Këshillim ligjor falas në hapësirën e Manifesta 14 Prishtina – Banesa

01.08 → 30.10.2022 10.00-18.00
Banesa

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – Alicja Rogalska

22.07 → 30.10.2022 10.00-00.00
Banesa

Participating Artists