Ugo Rondinone

The morning of the poem, 2014, installation aluminium foil on existing structure, 1000 x 515 x 515 cm. Photo © Stefan Altenburger / LUMA Foundation, Gstaad, Switzerland
The sun + the moon2021, installation; aluminium foil on existing structure, 100 x 700 x 425 cm. Photo © Gert Jan van Rooij / Lustwarande, Tilburg, Netherlands

Ugo Rondinone (1963, CH) është një artist i lindur në Zvicër, i cili jeton dhe punon në New York.

Rondinone punon mes mediumeve të ndryshme, por parësisht me skulpturë, vizatim dhe pikturë e gjithashtu me fotografi, arkitekturë, video dhe audio instalacione. Ai shpesh prodhon punime figurative për galeri, muze dhe hapësira të jashtme publike e këto punime janë shfaqur në vende të ndryshme në të gjithë botën. Puna e Rondinones varion; ai refuzon të punojë vetëm me një material ose veç me një model disipline.

Puna e tij kërkon të zgjerojë traditën romantike, në hulumtimin e kalimit të kohës dhe nuancat e gjuhës trupore e asaj të folur. Plumb, dru, dyll, bronz, xhama qelqi, bojë, ngjyrë, dhe e gur janë të gjitha mjete që Rondinone i përdorë në hulumtimin e këtyre tematikave.

Permanent

Artistic Intervention

Artistic Intervention – Ugo Rondinone

22.07 → 30.10.2022 10.00-00.00
Sheshi "Adem Jashari"