Chiharu Shiota

I hope..., 2021, König Galerie, Berlin, Germany. © VG Bild-Kunst, Bonn, 2022 and Chiharu Shiota. Photo © by Sunhi Mang
Beyond Memory, 2019. Gropius Bau, Berlin, Germany. © VG Bild-Kunst, Bonn, 2022 and Chiharu Shiota. Photo © by Sunhi Mang

Chiharu Shiota (1972, JP) u lind në Osaka, Japoni dhe tanimë jeton e punon në Berlin, Gjermani.

Duke përballur shqetësime thelemore njerëzore si jeta, vdekja dhe marrëdhëniet, Shiota eksploron mbi ekzistencën njerëzore nëpër dimensione të ndryshme. Instalacionet e saj të mëdha të përbëra prej penjsh, shfaqin shumëllojshmëri të objekteve të zakonshme. Praktika e Shiotas gjithashtu përfshin vizatime, skulptura, fotografi dhe video. Përmes këtyre mediumeve, qëllimi i saj është të ndërlidhë njerëzit mes historive të tyre individuale.

Puna e Shiota-s është ekspozuar në të gjithë botën. Në vitin 2015, Shiota u përzgjodh të përfaqësojë Japoninë në edicionin e 56-të të Bienales së Venecias.

Permanent

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – Chiharu Shiota

22.07 → 30.10.2022 10.00-00.00
Hamami i Prishtinës