Screening

20.09.2022 18.30-20.00

Wheelchair Accessible, WC Available

Qendra për Praktikë Rrëfyese

Shfaqje e filmit: I Am a Woman Now, një film nga Michiel van Erp

Manifesta 14 Prishtina së bashku me Ambasadën e Mbretërisë së Holandës ka kënaqësinë t’ju ftojë në shfaqjen e filmit “I Am a Woman Now” nga Michiel van Erp.

“I Am a Woman Now” ( më parë i njohur si Casablanca Revisted), për gjeneratën e parë të transeksualëve që ndryshuan seksin e tyre në Kasablanka në vitet ’50 – ’60 e që marrin në zotërim jetët e tyre. Ky është një film mbi ndjekjen e një ëndrre të paarritshme dhe për një boshllëk mes të kuptuarit të realiteti të ashpër që vjen pas. 

Shfaqja e filmit do të ndiqet nga një diskutim me Blert Morinën (nga Qendra për Barazi dhe Liri).

Screening

Programi i Shfaqjes së Filmave në Qendrën për Praktikë Rrëfyese

01 → 30.10.2022 10.00-16.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Panel diskutimi mbi spekulimin

28.10.2022 18.00-20.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Dismantling institutions through intimacy and fiction. A reading and performance event by Yvonne Sheen Mogollón and Jazmin Rojas Forero, hosted by Anna Bromley

29.10.2022 00.00-14.30
Qendra për Praktikë Rrëfyese