Event

21.09.2022 13.00-14.30

Wheelchair Accessible, WC Available

Qendra për Praktikë Rrëfyese

Kurimi artistik si detyrë: një panel diskutimi me Inke Arns, Blerta Hoçia, Georg Imdahl, Catherine Nichols

Catherine Nichols at the Press Conference in Prishtina October 2021 © Manifesta 14 Prishtina / Atdhe Mulla

 kënaqësinë t’ju ftojmë në një panel diskutimi mbi Kurimin Artistik si Detyrë me Inke Arns, Blerta Hoçian, Georg Imdahl dhe Catherine Nichols ndërsa eksplorojnë kurimin si punë dhe ndërsa na flasin për eksperienca të ndryshme të tyre në ndërtimin e ekspozitave dhe projekteve kuratoriale.

 

Më shumë për Catherine Nichols:

Catherine Nichols, një studiuese e artit dhe letërsisë, kuratore dhe shkrimtare, do të marrë drejtimin artistik për hapjen e edicionit të ardhshëm më 22 korrik 2022. Pasi ka ngritur ekspozita të mirënjohura në të gjithë Gjermaninë, ajo aktualisht është drejtore artistike e Beuys 2021, një vit- program i gjatë kushtuar artistit Joseph Beuys me rastin e jubileut të njëqind në shtetin e Nordrhein-Westfalen.

 

Më shumë për Georg Imdahl:

Georg Imdahl i lindur më 1962 në Munster është një kritik në profesion të lirë e jeton në Dyseldorf dhe është profesor i Artit Publik në Akademinë e Arteve të Bukura Munster. Ai mbaroi doktoraturën e tij në vitin 1995 mbi filozofin Martin Hajdeger, e me publikimin e tij “Të kuptuarit e jetës. Leksionet e hershme të Martin Hajdeger në Freiburg” në vitin 1997. Prej viteve 1990, Imdahl punon kryesisht për gazetën gjermane “Frankfurter Allgemeine Zeitung“  dhe për transmetuesin gjerman “Deutschlandfunk“ . Ai është anëtar i “AICA – Association Internationale des Critiques d’Art“.

Më shumë për Inke Arns:

Inke Arns, PhD, kuratore, që nga viti 2005 është Drejtore Artistike dhe që nga viti 2017, Drejtore e HMKV Hartware MedienKunstVerein në Dortmund, Gjermani (www.hmkv.de).

Ajo ka punuar ndërkombëtarisht si kuratore, shkrimtare dhe teoriciene e pavarur e specializuar në artin mediatik, kulturat neto dhe Evropën Lindore që nga viti 1993. Ajo jetoi në Paris (1982–86), u diplomua në shkollën e mesme në Berlinin Perëndimor në 1988, studioi letërsinë ruse, mbi Studimet e Evropës Lindore, shkencat politike dhe historinë e artit në Berlin dhe Amsterdam (1988–96) dhe në vitin 2004 mori doktoraturën nga Universiteti Humboldt në Berlin, me një tezë që fokusohej në një ndryshim paradigmatik në mënyrën se si artistët pasqyronin avangardën historike. dhe nocioni i utopisë në projektet e artit vizual dhe mediatik të viteve 1980 dhe 1990 në (ish-)Jugosllavi dhe Rusi.

Më shumë për Blerta Hoçian:

Blerta Hoçia është një kuratore e pavarur. Ajo ka qenë kuratore e Miza Gallery, një hapësirë e drejtuar prej artistësh në Tiranë dhe ka qenë Drejtora e Arkivës së Ruajtjes dhe Menaxhimit në Muzeun Kombëtar të Fotografisë Marubi në Shqipëri. Ajo jeton dhe punon në Prishtinë ku është e angazhuar me skenën e pavarur artistike dhe me projekte të përkujtesës së luftës.

Si një artiste dhe kuratore ajo është e interesuar në materialet arkivore dhe e menaxhon në mënyra të ndryshme për interpretimin e tyre duke përdorur imazhe dhe instalacione si mjete për të rrëfyer histori dhe për të krijuar dialog me kujtesën kolektive.

Screening

Programi i Shfaqjes së Filmave në Qendrën për Praktikë Rrëfyese

01 → 30.10.2022 10.00-16.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Panel diskutimi mbi spekulimin

28.10.2022 18.00-20.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Dismantling institutions through intimacy and fiction. A reading and performance event by Yvonne Sheen Mogollón and Jazmin Rojas Forero, hosted by Anna Bromley

29.10.2022 00.00-14.30
Qendra për Praktikë Rrëfyese