Speculative Tourism

Waterpeople. © Speculative Tourism
New London, 2018. © Speculative Tourism

Speculative Tourism krijojnë audio tours në vende specifike të qytetit, shpesh të stiluzuara si guida turistike prej të ardhmes që do të vijë. Ata veprojnë në udhëkryqin mes fantashkencës, turizmit historik, realitetit të augmentuar dhe aktivizmit të komunitetit.

Duke punuar me autorë vendas, Speculative Tourism përdorin trillin dhe spekulimin për të zbuluar mënyra të ndryshme për të qenë të përgjegjshëm për mjedisin tonë dhe për të krijuar një sens të ri të të kuptuarit të mjedisit me të cilin ndërveprojmë çdo ditë. Puna e tyre aspiron të çlirojë imagjinatën tonë politike.

Speculative Tourism u krijua nga dyshja Mushon Zer Aviv (1976, IL) dhe Shalev Moran (1985, IL). Mushon Zer-Aviv është një dizajner, hulumtues, edukator dhe aktivist medial me qendër në Tel Aviv.

Shalev Moran është një dizajner lojrash dhe artist me qendër në Kopenhagen. Me eksperiencën e tyre në dizajn digjital, puna e tyre në audio është gjithashtu si përgjigje ndaj trendve të tanishme në parashikimin teknologjik, realitetin e augmentuar, futurizmin dhe trende të tjera teknologjike që ndikojnë kulturën dhe shoqërinë.

Works

Speculative Tourism (themeluar nga Shalev Moran dhe Mushon Zer-Aviv në Tel Aviv, 2017)

Speculative Tourism: Prishtina 

2022   

Augmented Reality Audio Tours  / Guida Zanore të Realiteteve të Augmentuara

Autorët: Artrit Bytyçi, Likana Cana, Vullnet Krasniqi and Vesa Qena

Aktorët: Andi Bajgora, Artrit Bytyçi, Kosovare Krasniqi, Simon Kurti, Rebeka Qena, Lisa Sahatciu and Mentor Shuki

Regjistrimi në audio, editimi, muzika dhe produksioni: Toton @ Studio 11 PUG Musik

Komisionuar nga Manifesta 14 Prishtina dhe mbështetur nga Ammodo dhe Danish Arts Foundation 

Permanent

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – Speculative Tourism

22.07 → 30.10.2022 10.00-20.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – Speculative Tourism

22.07 → 30.10.2022 10.00-00.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese