Roni Horn

1955, USA

“Çka dini për ujin?”, pyet Roni Horn. Duke iu përgjigjur pyetjes së vet, përgjigjet: “Vetëm se është kudo ndryshe”. Pikërisht kjo mosnjohje ka bërë që kërkimi i saj i vazhdueshëm transdisiplinor të pajtohet me këtë substancë që ndryshon formë, me këtë element thelbësor që mund të japë dhe të mbajë jetën, por edhe ta marrë atë. Në Të thuash ujë, perfomancë e fjalës së folur, artistja lexon nga shkrimet e saj mbi cilësitë psikologjike, filozofike dhe lirike të ujit. Për Horn, të flasësh për ujin është gjithmonë të flasësh për veten. Ajo e konsideron atë si sfond dhe agjent, si skenë e si personazh, material transparent, reflektues që varet plotësisht nga fqinjët dhe lagjja e vet. Uji, thekson ajo,

Puniment

Roni Horn
Saying Water
2012

Instalimi audio, 61 min.

Mundësuar falë artistes dhe Hauser & Wirth, Zyrih