Christian Nyampeta

1981, NL Website
Sometimes It Was Beautiful, 2021. © Christian Nyampeta / The Solomon R. Guggenheim Museum. Photo © David M. Heald
Words after the World, 2017. © Christian Nyampeta / Camden Arts Centre. Photo © Damian Griffiths.

Christian Nyampeta është një artist, filmëbërës dhe shkrimtar. Nyampeta punon në New York, Londër, Holandë dhe në Ruandë, vend në të cilin mbledh Grupin e Punës Nyanza të ARAC- Another RoadMap School.

Nyampeta do të marrë pjesë në documenta 15 me ARAC dhe ai është gjithashtu realizuesi i i Boda Boda Lounge 2022, një festival trans-afrikan i filimit dhe video artit. Ai ka marrë çmimin Art Prize Future of Europe në vitin 2019 nga GfZK ddhe Europian Union Prize në edicionin e dymbëdhjetë të Bienales Afrikane të Fotografisë: Bamako Encounters.

Permanent

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – Christian Nyampeta

22.07 → 30.10.2022 10.00-20.00
Kino Rinia