Carlo Ratti Associati

2012, ITA
Jian Mu Tower 3. © Carlo Ratti Associati
MAE 2. © Carlo Ratti Associati
Manifesta14 / Brick factory, 24 June. Photograph © Atdhe Mulla

Carlo Ratti (1971, IT) është një arkitekt i sprovuar, inxhinier dhe bashkëthemeluesi i zyrave ndërkombëtare të dizajnit dhe inovacionit CRA-Carlo Ratti Associati.

Ratti drejton Laboratorin Senseable City, një laborator digjital në Departamentin e Studimeve Urbane dhe të Planifikimit në Institutin e Teknologjisë së Massachusetts (MIT). Një zë drejtues në debatin e impaktit të teknologjive të reja në jetën urbane dhe dizajnin, Carlo është poashtu bashkëautor i mbi 500 publikimeve dhe zotëron një seri patentash teknike.

CRA-Carlo Ratti Associati janë krijuesit e Vizionit Urban të Manifesta 14 Prishtina. Përmes këtij vizioni, Ratti propozon një metodologji të re të urbanizmit me bazë pjesëmarrjeje që lejon qytetarët e Prishtinës të marrin pjesë në rikthimin e hapësirave publike. Ky vizion ka përfshirë një seri ndërhyrjesh urbane të cilat propozojnë një përdorim të ri të hapësrave të parkimit duke i kthyer ato në hapësira për komunitetin.

Permanent

Urban Interventions

Green Corridor

22.07 → 30.10.2022 10.00-00.00
Korridori i Gjelbër