Manifesta është vlerësuar me grantin Creative Europe Western Balkans nga Komisioni Evropian

04.08.2020

Për qasjen inovative të projekteve tona kulturore sociale në Manifesta 14 Prishtina në vitin 2022 dhe për mbështetjen e partnerëve në rajon, Manifesta 14 i është dhënë një grant i Evropës Krijuese për Ballkanin Perëndimor prej 429,899 euro për periudhën 2020 deri në 2022.

© Manifesta 14 Prishtina

Propozimi i Manifesta i titulluar “Manifesta 14 Prishtinë: Bashkëprodhimi i Hapësirës së Përbashkët dhe Formimi i Formacioneve të Solidaritetit në Ballkanin Perëndimor dhe Përtej” ishte midis trembëdhjetë propozimeve të projektit të përzgjedhur nga 319 paraqitjet.

 

Partnerët përfshijnë: Kosovo Architecture Foundation (Prishtinë, Kosovë), Harabel Contemporary Art Platform (Tirana, Shqipëri), Museum of Contemporary Art (Shkup, Maqedoni e Veriut), NGO Aktiv (Mitrovica, Kosovo), ERIAC, European Roma Institute for Arts and Culture (Berlin, Gjermani), Hestia (Beograd, Serbi), Municipality of Prishtina (Prishtinë, Kosovë), Termokiss (Prishtinë, Kosovë), Institute of Contemporary Art (Sofje, Bullgari), PCRC: Post-Conflict Research Center (Sarajevë, Bosnjë dhe Herzegovinë), APSSInstitute (Kotor, Mali i Zi).