Evente të Ambasadës së Holandës në Kosovë

12.07.2022

Disa prej anëtarëve themelues të Manifesta 14 Prishtina kanë parë mundësinë e të organizuarit nisma shoqërore civile përqark kryeqytetit të Kosovës përgjatë 100 ditëve të Bienales Nomade Evropiane. Ambasada e Holandës në Kosovë ka krijuar një rradhë eventesh që do të zhvillohen përgjatë Manifesta 14 Prishtina!

 

 

 

© Manifesta 14 Prishtina | Atdhe Mulla

22.07–29.07.2022

Ata organizojnë:

 • Treg të produkteve organike
 • Pas statujës së Skënderbeut
 • Në bashkëpunim me Toka, Soma Book Station dhe fermerë vendas

22.07–31.08.2022

 • Shfaqje e filmit: Revolucioni Rozë [De Roze Revolutie]
 • Njëë dokumetar holandez prej Michiel van Erp mbi emancipimin e komunitetit LGBTQI+ në Holandë prej nga mori fill dhe martesa e parë zyrtare LGBTQI+ në këtë shtet.
 • Instalacion në Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Sportit të Kosovës.

Dokufest (data në vijim)

 • Shfaqje e I Am a Woman Now [Unë jam një Grua Tanimë],
 • Dokumentar nga Michiel van Erp mbi jetët e gjeneratës së parë të transseksualëve të cilët përjetuan tranzicionin e tyre në Kasablanka, Marok në vitet 1950-196.
 • Ky dokumentar do të paraqitet në Dokufest në bashkëpunim me CEL.

Shtator 2022

 • Udhërrëfime edukative për fëmijët në Parkun e Gërmisë
 • t’i mësojë të rinjve në Kosovë mbi natyrën mes sistemeve të shenjimit të prodhuara nga materiale plastike të ricikluara prej rezervave natyrore.
 • Këto udhërrëfime do të ndërtohen në shtator të vitit 2022 në bashkëpunim me Klubin Alpin Prishtina dhe Kivo Recycling.