Rr. "2 Korriku", Prishtinë

Wheelchair Accessible

           

opening hours

Nga e marta në të diel
10:00 - 20:00

Rruga “2 Korriku”

2 Korriku Street © Manifesta 14 Prishtina | Atdhe Mulla
2 Korriku Street © Manifesta 14 Prishtina | Atdhe Mulla

E pozicionuar në një korridor me shumë kafene pranë qendrës së bulevardit Nënë Tereza, rruga “2 Korriku” është një hapësirë e rëndësishme për shoqërim në Prishtinë. Rruga njihet nga vendasit si Kafetë e Rakisë.

Rruga “2 Korriku” është një hapësirë e një ndërhyrjeje të krijuar nga studioja e arkitekturës CRA-Carlo Ratti Associati si pjesë e Vizionit Urban të Manifesta 14 Prishtina. Ish-hapësira e parkimit për anëtarë të administratës së Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sporteve u kthye në hapësirë të re për përdorim publik e ngjyrosur në të verdhë. Komuna e Prishtinës dhe Ministria e mbështeti Manifesta 14 në këtë ndërhyrje duke testuar një metodologji të re për urbanizmin pjesëmarrës duke prodhuar shembuj të përkohshëm të rigjenerimit në qendër të kryeqytetit të Kosovës.