Yael Davids me André van Bergen

Diverse ways of distributing weights - elevating and sinking, 2020. © Yael Davids / Van Abbemuseum. Photo © Marcel de Buck
Surrendering to the ground – adjusting the body to the floor, 2020. © Yael Davids / Photo © Stefan Altenburger

Yael Davids jeton dhe punon në Amsterdam. Ajo ka studiuar për Arte të Bukura në Akademinë Rietveld dhe Skulpturë në Institutin Pratt dhe Koreografi e Pedagogji të Kërcimit në Akademinë Remscheid.

Praktika e saj bazohet në një fjalor skulpturor dhe performues, në të cilën trupi kuptohet si një enë ku dija, kujtesa dhe shprehitë janë të arkivuara dhe të jetësuara t në përditshmëri. Si një instruktore e trajnuar në Metodën Feldenkrais, Davids shpesh përdor këtë metodë si mjet për të shqyrtuar se si forcat psikologjike dhe fizike ndikojnë perceptimin, lëvizshmërinë, ndërlidhjet dhe vetëdijësimin.

Permanent

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – Yael Davids in collaboration with André van Bergen

22.07 → 30.10.2022 10.00-00.00
Biblioteka Kombëtare e Kosovës

Past

Workshop

Learning to Write – A Physical Act – Yael Davids

23.07.2022 15.00-16.30
Biblioteka Kombëtare e Kosovës