Lulzim Zeqiri

Newly conceived 1978, RKS
Freezing Point of origin, 2018. © Lulzim Zeqiri / National Gallery of Kosova
Museum of Three Dots, 2018. © Lulzim Zeqiri / National Gallery of Kosova
Shaping the Infinit, 2018. © Lulzim Zeqiri / National Gallery of Kosova

Lulzim Zeqiri (1978, RKS) është një artist shumëdisiplinor, puna e të cilit shpesh frymëzohet nga historitë që kanë të bëjnë me psikologjinë njerëzore. Ai punon mes mediumeve të ndryshme të artit përfshirë pikturën, vizatimin, instalacionin dhe filmin dokumentar. Parësisht i edukuar si piktor, kompozimi narrativ dhe detajet poetike janë qendrore në komunikimin e tij vizual dhe qasjen estetike.

Punimet e tij ngrenë pyetje estetike dhe konceptuale, duke i hapur ato për interpretim më të gjërë. Duke treguar fragmente të historisë së tij personale mes punëve së tij, Zeqiri krijon një pasqyrë të problemeve sociale që shikuesi të eksplorojë.

Permanent

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – Lulzim Zeqiri

22.07 → 30.10.2022 10.00-00.00
Sheshi "Adem Jashari"