Australiania me qendër në Berlin, shkrimtarja dhe kuratorja Catherine Nichols, emërohet Ndërmjetësuese Kreative e Manifesta 14 Prishtina

12.10.2021

Australiania me vendbanim në Berlin, Catherine Nichols është emëruar si Ndërmjetësuese Kreative për edicionin e 14-të të Manifesta, nën titullin ka rëndësi se çfarë botësh bota botëron: si të tregojmë histori ndryshe.

“Kur vizitova Prishtinën, njerëzit që takova, bisedat që kisha, puna që e pashë më dhanë një ndjenjë të dukshme të fuqisë transformuese e cila qëndron në storie dhe në aktin – në praktikën e rrëfimit. Këtu mund të ndjeni vërtet se është tregimi ai që krijon sferën publike: hapësira midis teje dhe meje. Unë jam tepër e gëzuar të i bashkohem ekipit të Manifesta 14 për të sjellë së bashku artistë, mendimtarë, shkencëtarë dhe qytetarë nga e gjithë Evropa dhe më gjerë për të eksploruar se si rrëfimi mund të na mundësojë të angazhohemi me njëri -tjetrin dhe, në pluralitetin tonë të qenësishëm, të veprojmë në bashkësi, për të sjellë një botë të përbashkët më shumë se njerëzore.”Catherine Nichols, Ndërmjetësuese Kreative e Manifesta 14 Prishtinë

Catherine Nichols, një studiuese e artit dhe letërsisë, kuratore dhe shkrimtare, do të marrë drejtimin artistik për hapjen e edicionit të ardhshëm më 22 korrik 2022. Pasi ka ngritur ekspozita të mirënjohura në të gjithë Gjermaninë, ajo aktualisht është drejtore artistike e Beuys 2021, një vit- program i gjatë kushtuar artistit Joseph Beuys me rastin  e jubileut të njëqind në shtetin e Nordrhein-Westfalen.

Duke u mbështetur në qasjen e saj eksperimentale afatgjatë dhe ndërdisiplinore në bërjen e ekspozitave, duke arritur kulmin në një laborator të kohëve të fundit që eksploron format radikale demokratike të kolektivitetit, ajo ka krijuar një alternativë ndërdisiplinore, gjithëpërfshirëse dhe të qëndrueshme për atë që mund të jetë një bienale.

Nichols do të punojë ngushtë me arkitektin italian të emëruar më parë Carlo Ratti, i cili paraqiti një vizion të ri bazuar në modelin e tij për urbanizmin pjesëmarrës për qytetin e Prishtinës në Konferencën për shtyp më 12 tetor 2021.