Rr. "UÇK", nr. 110, Prishtinë

Wheelchair Accessible, WC Available

           

opening hours

Nga e marta në të diel
10:00 - 20:00

Qendra për Praktikë Rrëfyese

Ish-biblioteka “Hivzi Sulejmani” u transformua në Qendrën për Praktikë Rrëfyese e njëkohësisht në një hapësirë kyçe të programit artistik të bienales dhe shtëpi e Oazës, hapësirës së Programit të Edukimit të Manifesta 14 Prishtina. Kjo ndërtesë i përket stilit austro-hungarez dhe u ndërtua ne vitin 1930 si një rezidencë private. Biblioteka ndodhet në një rrugë të qetë pranë qendrës së zhurmshme dhe është e rrethuar nga një kopsht i paqtë. 

Në vitin 1940, u kthye në bibliotekën e komunës e shumë shpejt u bë një pjesë e pandashme e peizazhit social të Prishtinës duke rritur dashurinë për librin në shumë gjenrata. Kjo hapësirë shërbeu si një pjesë thelbësore për shkëmbin ndërkulturor duke u kthyer në një dhomë ndjenjjeje e përbashkët për komunitetin.  Përgjatë dekadave identiteti i këtij institucioni ndryshoi ashtu sikurse dhe emërtimi, koleksioni dhe programi i tij, pasoja këto të lidhura ngushtë me dinamikat socio-politike.

Si pjesë e kërkimit para-bienal i Ekipit të Edukimit dhe Ndërmjetësimit të Manifesta 14, u mundësua hulumtimi mbi Kujtesën Kolektive të ish-bibliotekës Hivzi Sulejmani duke kulmuar me një publikim. Në nisje të Maniesta 14 Prishtina, Qendra për Praktikë Rrëfyese do të hapë dyert si një institucion ndërdisiplinor me trashëgimi afatgjatë

Permanent

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – Speculative Tourism

22.07 → 30.10.2022 10.00-20.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Radio Otherwise Latest

Radio Otherwise Latest – Më të fundit e Radio Otherwise

08.09.2022 10.00-20.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Artistic Intervention

Artistic Intervention – Ivan Moudov

22.07 → 30.10.2022 10.00-00.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – Genc Kadriu

22.07 → 30.10.2022 10.00-00.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – Werker Collective

22.07 → 30.10.2022 10.00-00.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – Speculative Tourism

22.07 → 30.10.2022 10.00-00.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – Yll Xhaferri

22.07 → 30.10.2022 10.00-00.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – StoryLab

22.07 → 30.10.2022 00.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – Anna Bromley

22.07 → 30.10.2022 00.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Artistic Intervention

Ndërhyrje artistike – Sami Mustafa

22.07 → 30.10.2022 00.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Past

Screening

Programi i Shfaqjes së Filmave në Qendrën për Praktikë Rrëfyese

01 → 30.10.2022 10.00-16.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Panel diskutimi mbi spekulimin

28.10.2022 18.00-20.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Dismantling institutions through intimacy and fiction. A reading and performance event by Yvonne Sheen Mogollón and Jazmin Rojas Forero, hosted by Anna Bromley

29.10.2022 00.00-14.30
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Loja në sistem: Ivan Moudov, Alban Muja dhe Dren Maliqi në bisedë me Catherine Nichols

29.10.2022 17.00-18.30
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Performance

Performancë nga Haveit: When Father Wept, Mother Washed My Eyes

29.10.2022 20.00-21.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Promovimi i librit “Kinematë e humbura të Mitrovicës” me Melihate Qena, Sadedin Prekazi, Merishahe Syla dhe Nora Prekazi. Në bashkëpunim me 7Arte.

25.10.2022 17.00-18.30
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Performance

Performancë nga Edona Vatoci

19.10.2022 19.00-20.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Ligjëratë dhe performancë mbi mblesëritë me Alma Qerimin

18.10.2022 18.00-19.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Workshop

Punëtori: Riso-printim me Ardian Bytyqi

22 → 23.10.2022 14.00-16.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Grand Hotel Prishtina: Një bisedë me Majlinda Hoxhën

14.10.2022 18.00-20.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Radio Otherwise: Event me regjistrime – Rrëfime nga Qyteti, Rrëfime nga Deti

21 → 27.10.2022 14.00-16.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Workshop

S’ka atmosferë pa tallava – punëtori nga Shaha Hyseni

13.10.2022 12.00-15.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Mbrëmje poetike me Ervina Halilin dhe Astrit Stafain në instrumentin Ud

12.10.2022 18.00-19.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Screening

Pa vend: Shfaqje e filmit dhe Q&A me Samir Karahoda

11.10.2022 18.00-20.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Oaza Programme

Theatre Programme Launch for Children Arbnora Ademi and Ergjan Mehmeti

11.10.2022 14.00-17.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

NEAR OUR BORDER(S) – prezantim me Pina Miggelbrink, Kai Liesegang, Enzo Leclercq, Kristína Grežďová dhe Martina Troxler

08.10.2022 18.00-20.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Sesion i incizimit: “Tregime nga qyteti, tregime nga deti”

06.10.2022 12.00-16.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Punëtori e lëvizjes nga Uresa Ahmeti/ Në trup ka fuqi

09.10.2022 11.00-14.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Oaza Programme

Krijimi i kartolinave pop-up me Kaltrina Berishën

08.10.2022 15.00-17.30
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Workshop

Një hyrje e shkurtër në shtypjen rizografike me studentët e Akademisë së Arteve të Estonisë, MA në Dizajn Grafik

08.10.2022 11.00-13.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Screening

Në bashkëpunim me Anibar – Shfaqje e filmit: ” Nxitja e tokës”

06.10.2022 18.00-20.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Oaza Programme

Lançimi i Programit të Animacionit për fëmijë me Edvin Susurin

05.10.2022 16.00-19.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Diskutim mbi dhunën ekonomike me Arrita Rezniqin dhe Xhulieta Devollin në moderimin e Lendita Idrizit

04.10.2022 18.00-20.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Oaza Programme

Lançimi i Programit të Fotografisë me Vigan Nimanin, Abi Shehun, Majlinda Hoxhën dhe Jochen Rohner

04.10.2022 13.00-00.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

MM Magazine – bisedë mes Shkëlzen Maliqi dhe Anton Berishaj

30.09.2022 18.00-19.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Family Programme

Le të flasim për teatrin! Sesion diskutimi dhe leximi për fëmijë me Vjosë Tashollin

26.09 → 01.10.2022 14.00-17.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Workshop

Rrëfimtari mes teknologjive gjithëpërfshirëse në Qendrën për Praktikë Rrëfyese

21 → 22.09.2022 17.30-20.30
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Sesion i incizimit: “Tregime nga qyteti, tregime nga deti”

18 → 08.09.2022 00.12-18.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Kosovo Amateur Radio Association: an interactive presentation by Vjollca Caka, Feti Fazliu, Fehmi Bojniku

18.09.2022 17.00-18.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Workshop

Songwriting for children with Arbër Salihu

24.09.2022 12.00-15.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Eljesa Beka: E paqëndrueshme, e qëndrueshme – performancë

23.09.2022 19.00-20.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Shkretëtira: bisedë me Kalin Serapionov

23.09.2022 17.00-18.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Kurimi artistik si detyrë: një panel diskutimi me Inke Arns, Blerta Hoçia, Georg Imdahl, Catherine Nichols

21.09.2022 13.00-14.30
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Screening

Shfaqje e filmit: I Am a Woman Now, një film nga Michiel van Erp

20.09.2022 18.30-20.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Letra Dashurie: Bisedë me Driton Selmanin dhe Catherine Nichols

17.09.2022 18.00-20.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Family Programme

Programi familjar: Arts and Crafts

18.09.2022 13.00-17.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Aty ku dashuria gjen vend: Prishtina in 53 Buildings

10.09.2022 15.00-16.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Workshop

Punëtori – Ora e akuarelit me fëmijët dhe Nita Statovcin

10.09.2022 12.00-15.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

“Gracial a la Tringa” – Performancë muzikore: Agona Shporta & Tringa Sadiku

09.09.2022 18.00-20.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Bisedë me Radostin Sedevchev përmes Dhomës së Sendeve

07.09.2022 18.00-20.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Një zë ekziston në zërim nga Anna Bromley 

01.09.2022 00.00-20.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Lançimi i Radio Otherwise  

01.09.2022 00.00-20.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Workshop

Ilustrime për fëmijë me 2cm Humans – Krijo kartolinën tënde!

03.09.2022 12.00-15.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Çel përkundër qiellit gri: event me ushqim dhe muzikë të vjetër shqiptare

10.09.2022 18.00-20.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Workshop

Programi familjar: Shpërbërje e diktimit – le të lexojmë, këndojmë e pikturojmë.

17.09.2022 12.00-17.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Publikimi i FESTA #2

24.08.2022 18.00-20.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Ekologjia e ushqimit: një bisedë me Baton Domin

26.08.2022 18.00-19.30
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Lehtësia e Peshës: prezantim nga Lulzim Zeqiri

01.01 1970 → 25.08.2022 00.00-19.30
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Bisedë me artistë: Nikola Mihov

20.08.2022 18.00-19.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Bisedë me artistë: Aksiniya Peycheva

20.08.2022 17.00-18.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Kur flet për ujin: Panel diskutimi me Pavel Borecky, Shpat Dedan, Shpresa Loshajn dhe Prof. Ilir Rodiqin

19.08.2022 18.00-19.30
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Reading Session

Dhe ne vinim çdo verë: sesion leximi nga Elona Beqiraj

12.08.2022 18.00-19.30
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Kafshët. Na ishte një herë…Në kohën e tashme. Prezantim nga Driant Zeneli

10.08.2022 18.00-19.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Nature of Change – A conversation with Yll Xhaferi

11.08.2022 18.00-19.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Workshop

Kaltrina Berisha: StopMotion Animation 101

14.08.2022 13.00-17.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Reading Session

Reading session and Creative Writing with Dije Demiri Frangu

13.08.2022 13.00-15.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Letra Autoriteteve Publikimi i dy librave dhe dialog me Leah Whitman-Salkin dhe Anna Zett

06.08.2022 16.00-18.30
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

M’falni për teknikalitetet – Mette Sterre, Hana Zeqa dhe Catherine Nichols në bashkëbisedim me Donjetë Muratin

28.07.2022 19.00-20.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Workshop

Lojëra kolektive për fëmijë me TOKA

30.07.2022 15.30-17.30
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Seancë leximi dhe shkrimi kreativ për fëmijë me Arbër Selmanin dhe Xhevat Sylan

30.07.2022 13.00-15.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Workshop

Vizatim i përbashkët me Jakup Ferrin

30.07.2022 10.00-12.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Strategjitë e Rrëfimtarisë në Realitetin Virtual

23.07.2022 15.00-16.30
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Workshop

Bërja e letrës dhe lidhja e librit: punëtori me Jeta Veselin

23 → 24.07.2022 11.00-17.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Workshop

Punëtoria e Speculative Tourism me Mushon Zer-Aviv dhe Shalev Moran

23.07.2022 10.30-13.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Workshop

Punëtori për vetëbotim me An Onghena

19 → 22.07.2022 10.00-16.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Workshop

Të bërit bashkë të zërave, punëtori e podkastit me Anna Bromley

23 → 31.07.2022 11.00-15.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Participating Artists