Event

06.10.2022 13.00-15.30

Panel i diskutimit nga UN-Habitat nën kornizën e eventeve të Manifesta: Siguria Urbane

Duke ndjekur rastin e fundëm të abuzimit seksual të ndodhur në një park publik të Prishtinës, që u ndoq me një demonstrata dhe reagime të shumta në mediat sociale, kanë hapur një debat mbi këtë çështje dhe kërkohet përgjegjësi institucionale. Po ashtu, media është e dominuar nga narrativa dhe raste të lidhura me dhunën seksuale. Kësisoj është theksuar nevoja e të paturit hapësira urbane të sigurta në mënyrë që të jenë më të jetueshme, produktive, gjithëpërfshirëse dhe të qëndrueshme. Për të adresuar këtë sjellje të njerëzve në hapësira publike dhe rastet e shumta të krimit e të dhunës janë integruar strategji që shkojnë përtej sigurisë tradicionale dhe është i nevojshëm policimi i situatës.

 

Vendtakimi: Qendra Kulturore dhe Galeria Aquarius, Mitrovica e Veriut

Screening

Programi i Shfaqjes së Filmave në Qendrën për Praktikë Rrëfyese

01 → 30.10.2022 10.00-16.00
Qendra për Praktikë Rrëfyese

Event

Closing Event of Manifesta 14 Prishtina

30.10.2022 18.00-21.00
Fabrika e Tullave

Event

Confutatis – nga se janë të bërë heronjtë? Një performancë nga Velimir Zernoski në bashkëpunim me Kolektiv Veternica, Skopje and Trisomija 21, Skopje, Joana Ristesca and Filip Mitrov.

28.10.2022 19.00-20.30
Pallati i Rinisë dhe Sporteve